Monday, June 27, 2011

..."Wardrobe Essentials" project.

Jo joku aika sitten päätin, että haluan koota vaatekaappiini ne välttämättömät klassiset vaatekappaleet, joihin on helppo yhdistää milloin minkäkin trendin viimeisimmät rytkyt. Niitä välttämättömyyksiä on jonkin verran, joten tämä on pitemmän ajan projekti, sillä mulla ei ole niitä resursseja hankkia kaikkia nyt yhdellä kertaa.
Mun mielestä näiden välttämyyksien tulee noin yleisesti olla hieman laadukkaampia, mutta poikkeuksiakin löytyy.

Nämä vaatekaapin tukipilarit ovat siis ajattomia, eivätkä seuraa viimeisimpiä trendejä. Ne ovat muuntelukykyisiä ja pelastavat asun kuin asun. En ole koskaan ollut mikään erityisen muotitietoinen pukeutumiseltani, vaikka tykkään seurailla muotia, ja esim. tämän kesän kuumin trendi eli kirkkaat värit olivat pienen sulattelun takana. Näiden perusjuttujen avulla voin sitten totutella trendioikkuihin turvallisemmin.

Hankinta listalta siis löytyy:
YLÄOSAT
*valkoinen kauluspaita: sinivalkea-raidallisena mulla tällainen löytyy, mutta valkoinen puuttuu. Olisi ihannetilanne tietysti, jos löytyisi laadukkaampana materiaalina, mutta tärkeintä musta on istuvuus.
*perus t-paidat ja topit: näitä siis valkeina ja mustina. Topit mulla löytyy, mutta teepparit pitäisi hankkia. Esim. näihin mun mielestä ei tarvitse mitään parasta laatua, eli Gina Tricotin topit on musta tähän tarkoitukseen hyviä. Tässä määrä menee mun mielestä laadun edelle, sillä näillä on paljon käyttöä.
*siistimpi pusero tai tunika: tällainen minulta löytyy, esim. silkkinen twenty8twelven tunika, joka on sopivasti neutraalinen värinen tummanharmaa/musta
*neuletakki: näitä multa kyllä löytyy, mutta haluaisin vielä khasmirneuletakin

TAKIT
*nahkatakki: löytyy musta lantiolle ulottuva tekonahkatakki, josta kyllä tykkään, mutta joskus tulevaisuudessa aidon nahkatakin.
*farkkutakki: jotenkin olen ehkä tätä vastaan, musta tää on jotenkin niin ysäri-vaatekappale. Mutta eihän sitä koskaan tiedä. Vaalea "deminbolero" (vai miksikä sitä kutsuisi) mulla on kyllä.
*bleiseri: mun musta Tom Taylorin bleiseri täyttää tämän reiän vaatekaapissani. Haluisin kuitenkin erivärisiä nyt kun tuo musta istuva bleiseri on vihdoin löytynyt.
*trenssi: jes, tämäkin löytyy jo kaapista! Mulla on siis Guessin musta trenssi, jonka ostin Jenkeissä vaihdossa ollessani.
*Parkas-takki: Mun talvitakki-osio on ihan kuralla, joten tämä puuttuu. Pitää ensi syksynä pitää siis silmä auki! Tämän takin haluisin mustana tai tummanharmaana eli hyvin neutraalina.
*villakangatakki: tällaisen takin ehdottomasti haluan! Mieluiten pepun peittävänä ja tämä voisi sitten olla vaikka vähän vaaleammassa värissä, esim. beigenä.

ALAOSAT
*suorat housut: Jenkeistä löysin Calvin Kleinin mustat kerrankin hyvin istuvat housut, joten näitä ei onneksi tarvitse enää metsästää.
*tummat farkut:hyvin istuvia farkkuja kaipailisin lisää ja erityisesti juuri niitä tummia, sillä ne saavat asun näyttämään siistimmältä kuin vaaleat farkut. Nyt kun tosiaan saisin lyhennettyä noi mun tummat bootcut-farkut ja mun tavarat Jenkeistä kotiutuisi (siellä on nimittäin kyydissä yhdet parhaista farkuista) niin olis kiva.
*musta kynähame: puuttuu ja erittäin vaikea löytää hyvän istuvuuden takia. Mulla on suhteessa todella leveä lantio verrattuna mun vyötäröön, joten tätä hametta on todella vaikea löytää. A-linjaisempikin versio kelpaisi.
*farkkuhame: löytyy jo vaaleana, mutta tummempaa versiota odotellessa.

MEKOT
*pikkumusta:
tällainen multa tavallaan löytyy. Mulla on yksi neulemekko, joka menee tilaisuudessa kuin tilaisuudessa....jos on viileä keli. Eli pitäisi joku kevyempi versio löytyä.
*rennompi mekko: tällainen multa tavallaan löytyy, elikäs mun farkkumekko, jonka ostin Ginalta. Haluisin kuitenkin selän peittävän mekon myös.

KORUT:
*timanttikorvikset: zirkoniaa ne mulla kyllä pitäisi olla, mutta olisihan se siistiä jos joskus omistaisi ihan aidot timanttikorvakorut!
*helmikorvikset: sama kuin edellisessä eli feikeillä on varmaan seuraavat vuodet mentävä. Tällaisia löytyy parit.
*helmikaulakoru: pitkä helmikaulakoru (muovinen kylläkin) multa löytyy, mutta lyhyemmän haluisin.
*hopeinen ja/tai kultainen rannekoru: mulla on Paavolta saatu hopeanvärinen Guessin rannekoru, jota käytänkin melkeinpä joka päivä.
*hopean ja/tai kullanvärinen kello: hopeavärinen Guessin kello multa löytyy ja olen metsästänyt kultaista kelloa jo jonkun aikaa. Tulisi varmaan käytettyä kullanvärisiä koruja muutenkin enemmän jos olisi kultainen kellokin. Musta tuntuu jotenkin väärältä laittaa hopeanvärisen kellon kanssa kullanväriset korvikset.

MUUT ASUSTEET
*arjen oma käsilaukku:
ääh, olen oikeasti laukku-friikki, tykkään niistä vietävästi. En vain enää salli itseni ostavan muita kuin nahkalaukkuja, jotta ne kestäisi pidempään. Tämän laukun etsimisessä tulee olemaan vaikeuksia, jotta löydän juuri sellaisen joka on sopivan kokoinen ja jaksaa miellyttää silmää.
*siisti laukku/kassi: englanniksi siis tote. En ole ihan varma kuinka tarpeellinen tämä on minulle, sillä tämä sopii paremminkin kouluun ja toimistotyöhön.
*olkalaukku: nahkainen olkalaukku, jossa olisi myös kahva, olisi tietysti hyvä, sillä siitä saisi myös arjen oman käsilaukun. Esim. Mulberryn Alexa on tämän mallinen laukku, mutta juuri tuota laukkua en halua (yliarvostettu ja -hinnoiteltu). Tosin jos joku sellaisen haluaa lahjoittaa, go ahead, mutta itse en sijoittaisi tonnia laukkuun.
*iltalaukku: näitä löytyypi ja minusta näiden ei tarvitse olla nahkaisia tai muutenkaan laadukkaita, sillä näillä on käyttöä aika harvoin.
*leveä ja kapea nahkavyö: leveämpi nahkavyö löytyy, mutta haluisin uuden sillä tässä kyseisessä on "niittejä", joista en pahemmin välitä enää. Se on kuitenkin paras vyö, joka minulta löytyy.
*villahuivi:huivit ovat minulle tapa tuoda asuun väriä ja kuvioita, mutta olisi hyvä jos minulla olisi edes yksi parempilaatuinen ja lämmin huivi.

SUKKIKSET/LEGGINGSIT
*läpinäkyvät nudet ja mustat sukkikset:
Saattaa löytyä (en muista), tosin näitä on äärimmäisen helppo löytää kaupoista.
*mustat neulesukkikset: mun parhaat sukkikset ei ole neuletta, mutta ne on niin paksut, että menee kyllä talvella. Ostin ne Expressistä, jonka liikkeitä ei valitettavasti ole Suomessa, joten apuapapua, mistäs lisää? Rita teki viime kerralla jo pienen reiän niihin.
*leggingsit: samaa sarjaa edellisten kanssa. Expressin sukkikset ja leggingsit on jotain ihan parasta. Ei nukkaannu pesussa eikä käytössä ja reikiä ei tule helposti. Ellei kyseessä ole "kaikkea pitää maistaa"-vaiheessa oleva sakemannipentu.

Nyt päästään mun lempparikohtaan eli
KENGÄT
*valkeat tennarit: nämä lievästi sanottuna arvelluttaa mua. En ehkä valkeina halua tennareita ellei ne ole nahkaiset (=helppo puhdistaa). Omassa pukeutumisessa suosisin mustia ja harmaita tennareita, joita mulla molempia värejä löytyy Converset.
*ballerinat: löytyy useampina kappaleina. Löytyy mm. mustina ja nahkaisina, joten pitäisi myös olla hieman kestävämpiä popoja.
*saappaita: mun silmissäni on jo jonkun aikaa olleet yhdet ihanat matalat mokkasaappaat arkeen (ne on pakko saada). Korollisia (eli epäkäytännöllisempiä) saappaita multa kaapista jo löytyykin.
*mustat korkkarit: mulla on ongelma: tavalliset avokkaat ei pysy mun jalassa. Mun pitäisi siis varmaan hankkia MJ-malliset korkkarit. Nämäkin haluisin nahkaisina.

Näihin vaatekappaleita olisi sitten helppo yhdistellä keskenään, joten pitää alkaa etsimään ja keräilemään! :) Projekti siis alkakoon!

4 comments:

  1. Hei, mitä järjestöä suosittelet/ minkä järjestön kautta olit vaihdossa?

    ReplyDelete
  2. Moikka, en oikein noista järjestöistä tiedä, kun olin itse Mikkelin ammattikorkeakoulun kautta opiskelijavaihdossa. Kouluilla on yleensä aika monipuolisia vaihtoehtoja vaihtaripaikoissa.

    ReplyDelete
  3. missä päin itä-suomea olet kotoisin? itse olen liperistä, mutta nyt asun pk-seudulla.

    pikkumustissa.blogspot.com

    ReplyDelete
  4. Olen kotoisin Ristiinasta, mut nykyään asun Mikkelissä, että vähän etelämpänä :)
    Kiitos kommentista! :)

    ReplyDelete