Monday, September 19, 2011

Vaatemyyjän palkka

Olen huomannut mm. Google Analyticsista, että blogiini on eksytty useamman kerran hakusanoilla 'vaatemyyjän palkka'. Eli siihen vastausta etsiville selitän nyt vaatemyyjän palkan tylsät totuudet.

Vaatemyyjillä ei ole erikseen mitään omaa TESiä, vaan palkka menee Kaupan alan TESin mukaan. Täältä linkistä näkee taulukon, josta sitten saa tarkemmat luvut. Palkka siis riippuu siitä millaisia työtehtäviä sinulla on, missä päin Suomea työskentelet, mitä koulutusta sinulla on ja kuinka kauan olet kaupan alalla tehnyt töitä.
Ihan tavallinen vaatemyyjä kuuluu tuon taulukon vaativuussarakkeeseen B1. On todella harvinaista, että kaupan alalta saisi täydet tunnit, joten yleensä katsellaan siis tuota tuntiliksaa. Tästä linkistä löytyy kaikkien paikkakuntien kalleusluokitus, jotta osaa katsoa palkkataulukosta oikeaa taulukkoa. Jos sinulta löytyy merkonomin tai tradenomin paperit, minun muistini mukaan palkkataulukko alkaa 3.palvelusvuodesta, vaikka kokemusta alalta ei olisikaan niin paljoa.
Perustuntiliksan lisäksi saa mahdollisesti myös lisiä. Iltalisää saa arkena iltakuuden jälkeen ja se on huikeat 3,83€/h. Okei, se on paljon kun vertaa esim. huoltamotyöntekijöiden ilta- ja yölisiin. Lauantailisiä tulee yhden jälkeen 4,98€/h ja sunnuntailta tulee tietysti tuplapalkka.
Eli riippuen sopimuksesta palkka voi olla mitä tahansa parista sadasta puoleentoista tuhanteen. Puhun nyt siis osa-aikaisista työntekijöistä ja TESin mukaisesta palkkauksesta.

3 comments:

 1. Oi ihanaa, että jostain sai selvyyden mihin vaatemyyjä luokitellaan... On kyllä niin hvyin pimitetty tieto :D Kiitos tästä!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. oo tää oli mullekin joskus aika hämärä asia, mutta kun tarpeeksi kauan on kapulakieltä lukenut ja töitä tehnyt niin alkanut seljetä :D

   Delete
 2. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete