Friday, March 1, 2013

...Paula's Choice.

Selitänpä nyt sitten vähän lisää ihostani. Minulla ei siis varsinaisesti ole aknea. Suurin kiusani ovat mustapäät eli tukkeutuneet huokoset, jotka sitten saattavat myös tulehtua ja aiheuttaa finnejä, mutta aknebakteeria minulla ei tietääkseni ole ihossani. Tämä diagnoosi tulee tietenkin minun suustani, eikä lääkärin, eli voin myös olla väärässä. Paula's Choicen nettisivuilla mustapäistä kerrotaan näin: "Mustapäitä muodostuu, kun rasvaa ja kuolleita ihosoluja jää huokoseen. Kun rasvatukkeuma päätyy ihon pinnalle ja altistuu ilmalle, se hapettuu ja muodostaa mustan pisteen. Yleisimmin mustapäitä esiintyy nenässä, leuassa tai otsan keskialueella. Mustapäät eivät liity likaan tai yleiseen hygieniaan! Bakteerit eivät aiheuta mustapäitä, joten ne eivät reagoi ulkoisiin desinfiointiaineisiin kuten bentsoyyliperoksidi, rikki tai paikalliset antibiootit. Mustapäiden hoitaminen vaatii jatkuvaa, hyvän koostumuksen omaavan BHA-tuotteen käyttöä, mikä parantaa huokosten muotoa ja kuorii uloimman, kuolleista ihosoluista koostuvan kerroksen pois."


Päädyinkin siis hankkimaan juuri BHA-kuorintoja. Tilasin CLEAR-sarjasta Anti-Redness Exfoliating Solution Extra Strength-nesteen, jossa on salisyylihappoa (=BHA), joka auttaa kuorimaan ihoa myös huokosten sisältä. Tavalliset ja yleensä rakeelliset kuorinnat poistavat ihosolukkoa vain pinnalta, joten ne eivät minun supertukkeutuneeseen ihooni juurikaan vaikuta. Toivon nyt todella, että tämä liuos auttaisi. Happokuorinta voi kuulostaa pelottavalta, mutta tämä on käsittääkseni iholle hellempi muoto kuoria kuin rakeellinen kuorinta ja tätä suositellaan myös herkälle iholle. Nämä happokuorinnat eivät siis ole yhtä vahvoja mitä kauneushoitoloissa käytettävät liuokset ovat.
Olen käyttänyt liuosta nyt vain pari kertaa, joten en osaa sanoa vaikutuksista vielä yhtikäs mitään, mutta pidän sormet ristissä. Olen käyttänyt tätä siis kasvoveden tapaan, eli vanulapulla kasvoille siveltynä. Iholle jää pieni lähmäkerros, joten tänään kokeilen tänään ensimmäistä kertaa miten meikki levittyy tähän päälle, vai jääkö tuote iltakäyttöön.

Kuvan toinen tuubi on RESIST-sarjan Weightless Body Treatment 2% BHA-voide vartalolle. Mulla on myös selän ja nyt viime aikoina myös rintakehän iho tukkeessa, joten toivon tämän auttavan siihen ongelmaan. Voide on helppo levittää ja se imeytyy hyvin. Tämänkään tuotteen vaikutuksista on yhden käyttökerran jälkeen vaikea sanoa yhtikäs mitään, mutta olen toiveikas.

Valitsin juuri nämä tuotteet, koska kaupoissa myytävissä salisyylihappoa sisältävissä tuotteissa on melkeinpä aina alkoholia ja se ei tee muuta iholleni kuin kuivia länttejä. Alkoholilla on kuivattava vaikutus, mikä ei koko kasvoja hoitaessa auta ongelmaani yhtään.

Ja juuri Paula's Choice-tuotteet houkuttivat, koska nainen merkin takana, Paula Begoun, on kosmetiikkamaailmassa melkoinen guru. Hän on kirjoittanut kosmetiikassa käytettävistä ainesosista kirjoja (joita en valitettavasti ole päässyt lukemaan, vaikka kiinnostusta kyllä löytyisi) ja ylläpitää tiiminsä kanssa Beautypediaa, josta löytää lukemattomien kosmetiikkatuotteiden arvosteluita niiden toimivuudesta ja iholle sopivuudesta. Beautypediassa on arvosteltu lähinnä Yhdysvalloissa myytäviä tuotteita, mutta monet ovat myös Suomessa myytäviä tuotteita, eli ihan perus Maybellinet ja Dovet löytyvät Beautypediasta.
Paula's Choicen tuotteissa ei ole esim. hajusteita tai väriaineita ja tuotteiden lupaukset perustuvat tieteellisiin tutkimuksiin, jotka on monesti myös laitettu lähteiksi ainesosalistan alapuolelle. Itse en välttämättä lähtisi lukemaan niitä tutkimustuloksia, mutta kyllä se saa minut luottamaan tuotteisiin paremmin kuin ns. tavallisten merkkien "tutkimuksiin" (30 naista testasi, 25 tykkäsi tuotteestamme-tutkimukset).

Toki ihon kuntoon vaikuttaa moni asia, ei vain ihonhoitotuotteet. Itse huomaan esim. stressin ja huonojen yöunien vaikutukset heti ihollani, jolloin iholle tulee helpommin finnejä, mutta mustapäihin niillä ei ole kovin suurta vaikutusta ollut. Siksi päädyin nyt käyttämään juuri näitä tuotteita ja odotukseni niitä kohtaan ovat melko suuret, vaikka tietysti skeptikko-Jatta muistuttelee, ettei pidä toivoa liikoja kun mikään muukaan ei ole tähän mennessä auttanut.

Tilasin nuo tuotteet siis netistä ja tilaus saapui minulle supernopeasti. Tilauksen tein sunnuntaina ja eilen torstaina kävin hakemassa paketin postista. Mukana tuli myös muutama näyte, joita testailen oikein mielelläni. Niin ja nyt on pakko tähän loppuun todeta, että ei, tämä ei ole mainos. Olen vain kerrankin vilpittömästi innoissani jostakin tuotteesta ja toivon kovasti tämän auttavan minun ihoani.

Onko Paula's Choice muille ennestään tuttu?

2 comments:

 1. Mullaki on jonkin aikaa kiinnostanu kaikki BHA-litkut mutta näin ensinäkemältä toi Paula's Choice näytti aika kalliilta :/ Mitään varsinaisia iho-ongelmia mulla ei oo mutta oishan ne mustapäät mukava saada pois ja ihon sävyä tasaisemmaksi.
  Toivottavasti päivität tänne jossain vaiheessa miten nuo toimii :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nuo on kyllä kalliita minunkin mielestä. Tuosta liuoksesta oli onneksi tilaus hetkellä -20% alennus ja postarit tuli puoleen hintaan. Ja silti tilauksen kokonaishinta oli reilu 50€ kallista touhua kahdesta tuotteesta. Päätin kuitenkin, että nyt satsaan noihin ja varmasti tulee postausta miten nuo toimivat vai toimivatko ollenkaan.

   Delete