Friday, March 1, 2013

...the "Before" pictures.


Teen nyt itselleni jotakin todella rohkeaa. Olen kaikille näkyvässä kuvassa täysin meikittä. En myöskään ole käsitellyt kuvia mitenkään, okei, rajasin yhtä kuvaa, mutta sitä ei taideta laskea? Ei, tämä ei kuitenkaan virallisesti ole mikään Naked Truth-postaus, josta varmasti melkeinpä kaikki lifestyle-blogeja lukevat ovat tässä lähikuukausien aikana kuulleet. Voihan tämä toimia sellaisenakin, mutta mulla on tässä postauksessa myös pointti.


Ihoni on aina ollut mulle yksi murheenkryyni. Se on rasvoittuva ja epäpuhdas. Sillä on ollut ihan hyviäkin aikoja, jolloin tulehduksia ei ole ollut paljon, mutta erityisesti sitkeät mustapäät ovat kiusanneet minua pienen ikuisuuden. Muistan ensikerran huomanneeni nenäni olevan täynnä mustapäitä, kun olin 11- tai 12-vuotias. Silloin penskana se ei nyt maailmaa kaatanut, mutta muistan kauhistelleeni ihoani jo silloin. Teini-iässä ihoni alkoi ärsyttämään entistä enemmän. Kuorin, puristelin, puhdistin ja tein vaikka mitä, mutta mustapäät olivat ja pysyivät. Muistaako muut ne Nivean mustapäälaastarit? Niitä kului mulla muutama paketti, mutta niillä ei lähtenyt kuin pari hassua huokosta puhtaaksi. Huokoseni olivat silloin tukkeessa ja niin ne ovat nytkin. Ne olivat silloin suurin piirtein samanlaiset kuin tuossa kuvassa nyt.


Silloin teininä se vaikutti tietysti itsetuntoon aika paljonkin ja esimerkiksi teini-ihastuksen tokaisu, että sun nenässä on hirmu paljon mustapäitä ei juuri hivele teinitytön itsetuntoa. Onneksi vuosien saatoissa suorastaan "unohdin" niiden olemassa olon. Minua ne eivät siis juurikaan haitanneet, mutta en mielelläni esiintynyt kaupungilla ilman meikkiä. Ja nyt viime kuukausina olen ärsyyntynyt niihin todella. Hemmetti soikoon, miten nuo pienet perkuleet ovat olleet nenässäni jo yli 10 vuotta? En ole ikinä päässyt niistä eroon edes väliaikaisesti! Teini-ikä on selkeästi ohi, mutta ihoni on näköjään päättänyt päin vastoin. Viime aikoina iholle on ilmiintynyt muutenkin tulehdusta toisen perään, joten päätin, että that's it, nyt laitetaan iho kuntoon. Tästä siis aloitetaan niin sanottu ihoremontti ja tässä siis esittelen teille mistä lähdetään etenemään.

En havittele mitään täydellistä normaali-ihoa, mutta jos saisin edes vähän hallintaan tämän rasvoittuvuuden ja epäpuhtaudet. Kauneuteen liittyvissä lehdissä mainostetaan aina kuulasta, kevyttä meikkiä, jolloin sipaistaan vain sävyttävää päivävoidetta (tai nykyään siis BB-voidetta) iholle ja laitetaan vedenkestävää ripsiväriä ja näytetään veret seisauttavan hyvältä. Juu ei, jos naamassa on puolisen tusinaa jättipaukamaa ja tuo iki-ihana mustapäälauma. Haluan siis kerrankin selvitä oikeasti niillä sipaisumeikeillä ja kokea kerrankin millaista on kun kasvojen iho ei ole täysin tukkeessa. Tässä postauksessa olevat kuvat toimivat siis Ennen-kuvina tässä projektissa.

Esittelen tässä lähiaikoina muutaman tuotteen, joiden todella toivon toimivan ja auttavan minua tässä ihoprojektissa eteenpäin. Toivottavasti niiden avulla saavutetaan jonkinlaisia Jälkeen-kuvia, jotka eivät olisi yhtä kammottavia.

Löytyykö lukijoista yhtään sielunsiskoja iho-asioissa?

2 comments:

  1. Kyllä, tuo kirjoitus olisi voinut olla itseni kirjoittama. Siihen lisättynä vielä akne josta pääsin eroon vasta 30 vuotiaana. Tähän asti se pysyi kurissa e-pillereillä ja räjähti aina ollessani raskaana sekä imetysaikana (kun en voinut e-pillereitä käyttää). Nyt toisen lapsen jälkeen näyttää siltä että jäljellä ovat enää seka-iho, mustapäät ja muutama satunnaisesti ilmestyvä näppylä. Innolla odotan kokemuksiasi, pääsetkö noista mustapäistä eroon!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mullakin e-pillerit hillitsi tulehduksia, mutta ne ei sopineet mulle muutoin. Kun lopetin ne meni monta kuukautta, jolloin naama oli vain rasvaisempi, mutta sitten yhtäkkiä naama oli ihan räjähtänyt. Voi miten ihania nuo hormonit onkaan...

      Delete