Monday, May 21, 2012

...quick dry.

Kaikki vähänkin kynsiään lakkaavat ihmiset varmasti tietävät sen fiiliksen, kun on vaivalla lakannut kyntensä ja vaikka kuinka niitä juuri lakattuja kynsiä yrittää varoa, niin aina vähintään yksi kynsi tökkää johonkin ja lakkaukset on rutussa. Kiukuttaahan se. Tykkään itse laittaa kynsiäni aika ajoin, mutta kärsimättömyyteni takia edellinen skenaario tapahtuu minulle aika usein. Mutta onneksi on keksitty kynsilakan pikakuivattajat!


Kuvassa näkyykin kolme minun lakkakoristani löytyvää pikakuivattajaa. Ensimmäinen ostamani pikakuivattaja oli Mavalan Mavadry. Omani ostin Kicksistä, mutta näitä löytyy kyllä melkeinpä joka kosmetiikkapuljusta, jossa vain Mavalaa myydään. Tähän olen ollut tyytyväinen ja Mavadryn ansiosta olen ylipäätään jaksanut lakata kynsiäni. Pikkuinen 5ml pullolla on hintaa 7€ hujakoilla, joten ei se ihan edullistakaan ole, mutta mainio tuote! Koostumukseltaan tämä kuitenkin menee nopeasti hyvin paksuksi, joten kynnen pinta ei jää kovin siistiksi. En tiedä miten on 10ml pullon kanssa, mutta minulla tuo pikkupullo kuluu aika ripeästi ja lakkajämät kuivahtavat herkästi. Olen kuitenkin tykännyt Mavadrysta sen verran, että olen tätä jo pari pikkupulloa käyttänyt.

Seuraavaksi hankin tuon Dependin Quick & shine pikakuivattajan, joka itseasiassa tuli Kicksistä ostamani ranskalaisen manikyyrisetin mukana. En siis alunperinkään hankkinut tätä korvaamaan Mavadryta. Eikä se siihen pystyisikään. Se jättää hyvin kiiltävän pinnan lakkaukselle, mutta lakkaus ei kuiva yhtä nopeasti kuin Mavadryn kanssa. Lakkaus kuivaa nopeasti pintakuivaksi, mutta lakkaukseen saattaa jäädä helposti painaumia ja rullautuminen on edelleen riski. Edullisempaahan tuo toki on verrattuna Mavadryhin. Manikyyrisetti sisälti kolme eri lakkaa, joista tuo pikakuivattaja on 8ml purkissa ja manikyyri setti oli hieman yli 10€. Käypää tavaraa tämä on joka tapauksessa.

Viimeisin ostamani pikakuivattaja on Trindin Quick Dry ja se pyörii samoissa hintaluokissa kuin Mavadry. Tuolla 9ml pullolla on hintaa reilun kympin, ja suosittelen ehdottomasti tätä! Tässä postauksessa toivoin, että Trind olisi yhtä hyvää kuin Mavadry. Noh, sepä on paljon parempaa! Koostumus on ensinnäkin paljon lirumaisempaa eli se levittyy kynnelle mukavasti. Veikkaanpa, ettei tuo mene yhtä paksuksi kuin Mavadry, tai ainakaan yhtä helposti. Myös levittäminen on huomattavasti helpompaa, sillä tuota isompaa korkkia on helpompi käsitellä. Ja tietysti kaikista tärkeintä on lakkauksen kuivuminen. Lakkaus kuivuu tooodella nopeasti ja oikeasti kokonaan kuivaksi. Viimeksi tekemäni lakkaukset eivät saaneet yhtään kolhua ennen kuivumistaan, ja se on minulle ihme! Olen oikeasti todellinen hätähousu kynsien lakkaamisen kanssa ja ihmettelen miten olen ennen pikakuivattajia edes saanut kynsiä lakattua. Löytyy Trindin pikakuivattajasta yksi huonokin puoli. Nimittäin se nostaa kynnen pinnalle pienen pieniä kuplia, jotka näkyvät sellaisina pieninä kyhmyinä. Mutta se on todella minimaalista, etenkin kun muita ruttuja tai painaumia ei kynsiin ehdi ilmaantumaan! Kunnon hosujille, eli itseni kaltaisille lakkaajille tämä Trind on aivan mieletön apu!

Onko kukaan muu tykästynyt pikakuivattajiin?

6 comments:

 1. Itse juuri tänään sain postissa yves rocherin pikakuivattajan ja se toimii todella hyvin! Ihan oli jännää puuhaa laittaa sitä kun tarvii vaan tipa laittaa kynnelle ja se leviää sitten itestään :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja pikakuivattajan tuoma viileys kynsillä on myös vänkää :)
   Puhumattakaan siitä kuinka kynsiä jaksaa laittaa ihan eri intoumuksella, kun ei etukäteen jo tuskaile rullautuneita lakkoja :D

   Delete
 2. Tällainen tuote on minulle aivan uusi, tuota siis levitetään juuri levitetyn kynsilakan päälle? :D Kuulostaa kivalta, koska mäkin onnistun törkkäämään kynnet vähintään kerran kuivumisen aikana. Ja mullekin tulee noita kuplia, jos levitän toisen kerroksen lakkaa niin että alempi kerros ei ole vielä kerennyt kuivua.

  Mä olen laiska huoltamaan kynsilakkoja. Lakkailen kyllä kynsiä, mutta jaksan lakata uudelleen vasta sitten kun edelliset on kokonaan kuluneet pois, ja nehän kuluu sellaisiksi epäsiisteiksi parissa päivässä. Päällyslakat ei paljoa sitä hidasta. Niinpä näyttäydyn lähes aina sellaisissa 1/5 lakatuissa kynsissä :D ajattelin, että jos jättäisi kesällä lakkaamatta kokonaan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Eli sulle juuri suosittelen noita pikakuivattajia! Ton Trindin mukana tuli oikein ihan käyttöohjeetkin, mutta siis joo, levitetään lakatuille kynsille :)
   Veikkaan, että nääkin kuplat johtuu just tuosta syystä, eli olen pikakuivattajan kanssakin vielä turhan hätiköivä :D

   Mullakin on kausia, jollon en vaan jaksa lakkailla kynsiä, joten otan lakat kokonaan pois tai maksimissaan käytän värittömiä lakkoja, nimittäin mun kynnet lohkeilee töissä ärsyttävästi jos ei ole mitään vahviketta :P

   Delete
 3. Woot en tiennytkään tällaisista :D Kiitos infosta! Pitääkin ottaa käyttöön, kun kynsilakat töhrääntyy aina heti alkuunsa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. En edes ymmärrä, miten joku saa kynnnet lakattua siististi ilman noita :D Suosittelen siis erittäin lämpimästi!

   Delete