Saturday, February 16, 2013

...Sigma Essential Kit.

Tämä kuukausi on mennyt oikeaksi kosmetiikkatörsäämiseksi. Puoliväliin helmikuuta olen käyttänyt kosmetiikkaan rahaa jo yli 300€. Yksi iso rahareikä oli Helsingin reissu ja vielä tarkemmin Inglotin liikkeessä vieraileminen. Sinne yksinään jo upposi se yli sata euroa ja toisen ison hankinnan esittelen nyt. Tilasin jo pitkään haikaillun Sigman Essential Kit-sivellinsetin. 12 siveltimen setti tuli postikuluineen maksamaan 109,05€, mutta valuuttakurssien vaihtelut tietysti vaikuttavat asiaan. Siveltimet tilasin Cocktail Cosmetics-nettikaupasta, josta saa Sigman siveltimiä tilattua helposti ja ilman tullivaaraa Suomeen saakka. Sigman oma nettikauppa toimittaa kyllä kansainvälisesti, mutta tuotteet lähetetään Yhdysvalloista, enkä itse haluaisi maksaa 24% alveja jo muutenkin tyyriin sivellinsetin hinnan päälle.


Sigma on siis kosmetiikkayritys, jonka Se Juttu on ehdottomasti siveltimet. Se Jutulla tarkoitan niitä tuotteita tai tuoteryhmiä, jotka ovat saaneet jonkinlaisen kulttimaineen ja ihmiset kokeilevat helposti juuri näitä tuotteita, vaikkei itse yritys muutoin tuttu olisikaan. Esimerkkeinä Urban Decay, jolla on Naked-paletit ja NARS, jolla on taas Laguna-aurinkopuuteri ja Orgasm-poskipuna. Itse tilasin 12 siveltimen Essential Kitin, koska se oli ainoa kattavampi setti Cocktail Cosmeticsilla myynnissä. Muuten olisin varmaan valinnut jonkin Make Me Up Kitin, jossa on muuten samat siveltimet, mutta mukana tulee myös säilytyskotelo ja siveltimien varsia on saatavilla myös muissa väreissä. Essential Kit tulee vain tällaisessa pahvikotelossa, jonka kuvan ottamisen jälkeen olenkin heittänyt menemään. Ei tuolle mitään sen kummoisempaa funktiota jaksa ruveta keksimään.

Siveltimistä osa on synteettisiä ja osa aitokarvaisia, mutta Sigmalta on saatavissa myös täysin synteettisiä siveltimiä. Kaikissa siveltimissä on melko jykevä varsi ja nyt tarvitsisinkin lisää säilytystilaa kaikille siveltimilleni, joista yhtäkään en millään raaskisi heittää pois. Siveltimiä on saatavilla myös yksittäisinä, mutta jostain syystä tällaiset setit kiehtovat minua.


Large Powder - F30
Tätä suurta puuterisivellintä en ole edes ehtinyt ottaa vielä käyttööni, sillä olen käyttänyt viime aikoina ainoastaan mineraalimeikkejäni, joihin minulla on toiset äärimmäisen mieleisiksi todetut siveltimet käytössä. Sivellin on hyvin pehmoinen ja pullea, muttei kuitenkaan jämäkkä. Hyvä peruspuuterisivellin ja varmasti oiva varjostuksien ja poskipunan häivyttelyyn.


Duo Fibre - F50
Ajattelin, että tämä sivellin tulee olemaan varmaan turha. Olinpa väärässä! Olen levittänyt tällä poskipunaa, jolloin ei todellakaan ole vaaraa pelleposkista! Väriä tulee poskille hyvin kevyesti ja luonnollisen näköisesti. Tämä sivellin on ehkä hieman iso siihen tarkoitukseen, mutta harjaksia voi sormilla litistää sivuilta, jolloin siveltimellä saa tarkempaa jälkeä.


Duo Fibressa on sekä aitokarvaisia sekä synteettisiä harjaksia, joten tätä voi helposti käyttää puuterimaisten tuotteiden lisäksi myös voidemaisten ja nestemäisten tuotteiden kanssa.


Foundation - F60
Tämä sivellin on ehkä koko setin turhin sivellin minulle. Minulla ei ole tällä hetkellä iholleni sopivaa nestemäistä tai voidemaista meikkipohjaa, joten tämä jää vielä odottelemaan käyttöä sekä arviota.


Large Angled Contour - F40
Tämä on yksi setin loistavimmista siveltimistä! Varjostaminen on tällä todella helppoa siveltimen kaarevan muodon ansiosta.


Sivellin on myös saanut aikaan sen, että olen kaivanut tämän e.l.f:in Cool Bronzerin esiin ja alkanut tekemään hieman jopa varjostuksiakin. Tajusin myös kuinka mainio tuote tuo Cool Bronzer on. Vasemman puolimmaisia sävyjä sekoittamalla saan tehtyä kevyttä varjostusta, kun taas oikealta alhaalta voin käyttää punertavaa sävyä poskipunana. Tässä siis mainio pari matkalle mukaan, kun haluaa mukaan mahdollisimman vähän tuotteita laukkuunsa.


Concealer - F70
Vaikuttaa peruspeitevärisiveltimeltä ja pohdiskelinkin tuleekohan tälle edes käyttöä. Onhan minulla jo peitevärisiveltimiä ennestään, mitä minä taas uudella? Jo ensi kokeilun jälkeen olin myyty. Sivellin on ihanan pehmeä, mutta hyvin tiheä. Sillä saa hyvin piiloteltua näpyt, mutta sillä pääsee myös hankaliin kohtiin esim. nenänpieliin peittämään punaisuutta. Kävisi varmasti myös luomivärisiveltimestä. Loistava perussivellin!


Eye Shading - E55
Tällaisia hyvälaatuisia perusluomivärisiveltimiä saa myös esimerkiksi e.l.f:ltä todella edullisesti, mutta kyllähän tällainen sivellin perussettiin kuuluu. En ehkä ostaisi tällaista yksinään, mutta en pistä pahakseni, että sain tämän siveltimen setin mukana. Näitä ei voi koskaan olla liikaa, sillä puhdasta sivellintä ei ikinä silloin ole, kun laittamassa jotakin vähän erikoisempaa sävyä silmiinsä.


Large Shader - E60
Hyvä sivellin koko luomen sävyille. Tämäkin on melko perussivellin, mutta ei tästä mitään pahaa sanottavaa löydy!


Tässä vähän E55 ja E60 koko- ja muotoeroa. E55 on napakampi ja tarkempi, kun taas E60 suuripiirteisempi.


Tapered Blending - E40
Olen vähän pettynyt tähän siveltimeen, sillä juuri tämän muotoiset siveltimet ovat yleensä lemppareitani silmämeikissä. Tämä oli melko isokokoinen, joten se ei käy oikein luomivärin levitykseen luomivakoon. Nimensä mukaisesti se kuitenkin sopii häivittämiseen, joten en voi tästäkään valittaa. Sen laadussa ei ole mitään valittamista, vaan odotin hieman pienikokoisempaa sivellintä.


Medium Angled Shading - E70
Tämä sivellin on muodostunut yhdeksi suosikeistani. Tällä saa perusvarjostuksen luomivakoon todella vaivattomasti, kun sivellintä käyttää pidemmät harjakset luomivakoa kohden. Toisinpäin taas saa helposti korostuksen kulmaluulle. Näitä voisin vaikka hankkia toisenkin, molempia yksi per tarkoitus. Tästä siveltimestä on tosin lähtenyt edemmän harjaksia irti kuin muista siveltimistä yhteensä. Pesen tuon vielä pari kertaa, jos ei irtoilu lopu, saatan tiedustella olenko saanut maanantaikappaleen vai mikä on vikana.


Pencil - E30
Tätä sivellintä varten minulla oli suuret odotukset, mutten vain ole käyttänyt sitä vielä mihinkään. Tällaista tarkkaa kynämäistä sivellintähän voi käyttää vaikka mihin (rajausten pehmentämiseen, sisänurkan korostamiseen, plus muuhun pikkutarkkaan hommaan), mutta en ole vain käyttänyt tätä. Pitää varmaankin ottaa ihan asiaksi käyttää tätä :D


Eye Liner - E05
Sain setin lisäksi lahjaksi myös tuon pinkin rajaussiveltimen. Minusta oli hassua, että mukaan laitettiin sama sivellin, joka on myös itse setissä :D Noh, ilmainen sivellin joka tapauksessa. Pinkki sivellin oli hieman nuhjuisemman näköinen kuin itse setin sivellin, mutta molemmilla saa varmasti tarkkaa jälkeä. Minulla ei vielä ole geelilineria, vaikka olen pohtinut sellaista hankkivani. Jos hankin niin löytyypä siveltimiä siihenkin hommaan, ihan kaksin kappalein!

Tietenkin unohdin kuvata yhden siveltimen, nimittäin Small Angle - E65, eli pieni vinopäinen sivellin. Hyvin peruskamaa sekin. Se sopii mielestäni parhaiten rajauksiin ja niiden pehmentämiseen, eikä kapeutensa (onko tuo edes oikea sana?) vuoksi niinkään kulmakarvoille.

Mielestäni tämä on hyvä perussetti ja vaikka minulla on sivellin jos toinenkin jo entuudestaan, koen, että sain melko kattavan ja laadukkaan sivellinsetin. Yksittäisenä ostoksena se on toki kallis, mutta yhdelle siveltimelle jää hintaa n.9€, joten laatuunsa nähden tällainen setti tulee melko edulliseksi. Toki, jos meikkaaminen ei juurikaan kiinnosta, voi tuo setti olla liian tyyris, mutta itse olen tyytyväinen ostokseeni.

Tulipahan kilometripostaus pelkästään meikkisiveltimistä! Onnea niille, jotka jaksoivat lukea tämän loppuun saakka! Myönnän olevani hamsteri meikkisiveltimien suhteen, mutta haluan, että minulla on joskus muotoutunut sellainen valiojoukko, jota ei saa muuten kuin kokeilemalla mikä sopii itselle parhaiten.

Millainen meikkisivellin tilanne muilla on?

4 comments:

 1. Mä oon maailman huonoin käyttämään siveltimiä. Eb ole siis käyttänyt vuosiin sivellintä mihinkään meikkiin :D Mutta mulla on ok-sivellinsetti olemassa, ja nyt (eilen) tuli jopa laiettua luomiväriä siveltimellä :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. No onhan meillä käsissä 10 loistavaa, hyvin mukautuvaa silvellintä! :D

   Delete
 2. Mä tykkään hirveesti siveltimistä! Hiplailen niitä aina kaupoissa, mut en raaski ostaa. Tällä hetkellä houkuttais eniten poskipunasivellin, joten sellaisen varmaan seuraavaksi ostan. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mikä ihme niissä onkaan, että ne jaksaa aina viehättää :D

   Delete