Sunday, February 3, 2013

...trip to Helsinki.

Tultiin eilen illalla Paavon kanssa kotiin Helsingistä, jossa käytiin shoppailureissulla. Meidän minimatka oli joululahja Paavon perheeltä ja oli kieltämättä vähän sellainen lapsi jouluaamuna-fiilis. Mentiin siis perjantaina heti töiden jälkeen junalla Helsinkiin, jossa oltiin siis vasta joskus seitsemän aikoihin. Ehdittiin kuitenkin käydä vielä mukavasti Inglotin liikkeessä ja pyörähtää kävelemässä pitkin kaupunkia. Vähän niin kuin suunnittelemassa seuraavan päivän game plania. Illalla käytiin vielä syömässä Memphisissä ennen kuin nukahdettiin jättimäiseen hotellisänkyyn.

Seuraavana päivänä me lähdettiin hotellista ja käytiin viemässä matkatavarat rautatieaseman säilöön, jonka jälkeen siirryttiin shoppailemaan. Käytiin kymmenissä eri kaupoissa, mutta keskitin ostokseni vain sellaisiin juttuihin, joita en Mikkelistä saa. Tässä postauksessa esittelen kosmetiikkaostokset.


Sokokselta ostin 16€:lla ihkaensimmäisen nestemäisen linerin. Liner on siis Make Up Storen ja tuollainen hyvin perus huopakynä-mallinen musta liner. En ole vielä testannut, miten rajaus onnistuu. Toivottavasti ihan kelvollisesti :D (Pahoittelut epätarkasta kuvasta, mutta tässä nyt ei mitään kovin maailmaa mullistavaa olla kuvattukaan.)


Kai Lush on teille tuttu? Lush valmistaa siis käsintehtyjä kosmetiikkatuotteita. Koska Mikkelissä ei Lushin liikettä ole, päätin käyttää Helsingissä tilaisuuden hyväkseni ja tutustua edes johonkin Lushin tuotteeseen. Nettikaupastakin näitä saa, mutta epäröin tilaamista, sillä en ole aiemmin tuotteita päässyt hipelöimään. Kaupassa oli jos jonkinmoista shampoota, hoitsikkaa ja saippuaa, mutten antanut itseni langeta niihin ennen kuin olen päässyt käyttämään vanhoja pois.


Valitsin siis Rub Rub Rub-suihkukuorinnan. Eli tuotetta käytetään suihkugeelin tavoin, mutta siinä on reilusti merisuolaa, joka sekä kuorii että puhdistaa. Hankin siis kuorinnan, sillä tämän hetkinen vartalokuorintani (joka myöskin sisältää merisuolaa) on pakkauksensa takia täysi susi. Hintaa tällä suihkukuorintapurkilla oli 15,95€.


H&M:n liikkeitä löytyy lähes joka paikkakunnalta, mutta jostain syystä näihin kasvonaamiohin en ole Mikkelin H&M:llä törmännyt. Päätin 95 sentin hinnalla kokeilla useampaa. Yhtä noista olen testannut, eli tuota vihreää pussia, jonka pitäisi olla virkistävä. Kyllähän se melkoisesti piristi, sillä sen verran se naamaa nipisiteli. Ihan herkkähipiäisille en kyllä tuota suositelisi, sillä sen verran se minunkin nassuani kuumotteli. Yhdestä pussista riittää mielestäni hyvin kahteen käyttökertaan.


Eniten rahaa paloi Inglotin liikkeeseen. Inglotin erikoisuus on Freedom system eli voit itse koota oman meikkipalettisi ja palettivaihtoehtojakin on useita. Ingotillakin on nettikauppa, mutta kosmetiikkanettikauppojen ongelmina on yleensä se, etteivät sävyt aina vastaa kuvaa. Oli siis hyvä päästä näpräämään tuotteita ihan oikeassa elämässä. Hinnat hieman vaihtelevat nettikaupassa ja myymälässä. Esim. oma valitsemani 10 luomivärin paletti on nettikaupassa 13€, mutta myymälässä se oli 9,50€, kun taas yksittäiset luomivärit maksavat nettikaupassa 5,50€ ja myymälässä 6€. Minulle fiksuin tapa oli käydä näin ensialkuun myymälässä, jolloin nään miten homma toimii ja sitten myöhemmin, jos innostaa tilata, senkin voin tehdä netissä.
Kuvan siveltimen ostin, kun sain Inglotin leimakortin täyteen ja sain 10€ sen hinnasta pois. Sivellin on aitoa karvaa ja sen numero on 8OHP Eye Brush. Myymälässä sivellin maksaa 20,90€, eli mulle maksettavaa jäi 10,90€.


Aiempana kulmakarva"palettinani" on toiminut H&M:n usean vuoden vanha kulmaväriduo, eli jo ihan hygieniasyistä oli aika vaihtaa uuteen. Inglotilla on mukavasti sävyjä kulmakarvoille, joten valitsin kuvan kaksi puuterimaista kulmaväriä sekä yhden värjätyn vahan. Valitsin muuten nuo pyöreät napit tuohon neliskanttisille napeille suunniteltuun palettiin, sillä Inglot on kuulemma vaihtamassa kaikki tuotteensa neliskanttisiksi, joten paletilla on vielä käyttöä, vaikka nuo pyöreät napit saisinkin käytettyä. Sävyjen numerot olen lisännyt kuvaan. Tämän kulmapaletin hinnaksi tuli 27€, mikä on sinällään paljon, mutta esim. Make Up Storen kulmatrio maksaa 21€, jossa on myös sellaisia sävyjä (esim. mustaruskea), jolle minulla ei olisi mitään käyttöä. Lisäksi tykkään hirmuisesti Inglotin ideasta, että paletit voi käyttää uudelleen, vaikka itse tuote loppuisikin.


Tätä minä sieltä Inglotilta läksin oikeastaan hakemaan, eli Freedom-paletti, jossa on 10 omavalintaista luomiväriä. Hintaa koko paletille tuli 69,50€ eli aika paljon, mutta jälleen pitää suhteuttaa. Naked 2-palettini napeissa on tavaraa 1,3 grammaa per nappi, kun taas Inglot-napeissa on tavaraa 2,3-2,7 grammaa. Eli tuotetta saa paljon ja paletteja voi muokata. Halusin tähän palettiin paljon mattaisia sävyjä, sillä niitä olen kaivannut lisää. En ole vielä testannut tätä palettia luomille, mutta swatchien perusteella napit ovat hyvin pigmenttisiä.Neutraaleilla sävyillä siis mennään. Halusin paletin, joka varmasti kestää vuosia ja jolla voi tehdä sekä arki- että juhlameikkejä, mutta tarvittaessa myös rajauksia. Naked 2-paletti on ollut niin kätevä joka päiväisessä käytössä, että olen tullut siihen lopputulokseen, että pidän enemmän paleteista kuin yksittäisistä luomiväreistä. On vain niin paljon helpompaa avata se yksi isompi pakkaus kuin näpräillä useamman yksittäisen napin kanssa.

Sellaisia olivat minun kosmetiikkaostokseni Helsingistä. Postaan erikseen vaate- ja kenkäostokset, joita oli kyllä paljon vähemmän kuin kosmetiikkaostoksia. Paavon kommentit ylipäätään koko shoppailureissusta oli, että "niitä oli paljon vähemmän kuin oletin" :D

2 comments:

  1. Hienoa :) Ite oon käyttäny nyt 6 vuotta lushin naamarasvaa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mitä niistä? Ja mistä siä niitä ostat? Käytkö ihan liikkeissä vai tilailetko? (Jos tilaat niin voitaisiin Lushillekin tehdä kimppatilaus ;) )

      Delete