Monday, February 25, 2013

...comparing mascaras.

Nyt olisi luvassa suuri ripsiväripostaus! Vertailen siis erilaisia ripsivärejä, joita olen käyttänyt noin viimeisen vuoden aikana. Ripsivärejä minulla kuluu, sillä käytän niitä päivittäin ja vanhaksi luokittelen ripsivärin, joka alkaa varistaa/klimpittää/paakuttaa, jolloin siirryn seuraavaan. Nämä arviot ovat siis minun mielipiteitäni, enkä todellakaan ole mikään asiantuntija. Kaiken kukkuraksi ripsivärit tuntuvat olevan vähän sellainen makuasia. Toiset tykkäävät pidentävistä, toiset taas tuuheuttavista maskaroista, kuka taas vesiliukoisista tai vedenkestävistä.

Minä haen ehdottomasti mustaa, tuuheuttavaa ripsiväriä, joka myös erottelee hyvin. Tärkeää on myös, ettei ripsiväri ala varisemaan tai suttaamaan luomia ennen aikojaan ja että se on helposti pois pestävissä. En ole vedenkestävien ripsivärien ystävä, enkä halua hangata silmänympärysaluetta, joka on muutenkin niin herkkää. Nämä ovat siis minun kriteerini ripsivärille.


Aloitetaanpa siis vaikka IsaDoran Big Bold-ripsiväristä:
+ tuuheutti
+ massa ei ollut liian märkää, vaan vahamaisempaa eli erotteli ihan hyvin
+ peseytyi helposti pois


- harja oli liian iso ja kömpelö
- sotki luomet ripsiväriä levitettäessä

Tämän käytöstä on kohta varmaan jo noin vuoden verran aikaa, joten en muista tarkalleen fiiliksiäni tästä. Muistaakseni sellainen ihan kiva ripsari. En kyllä ostaisi uudelleen, kun on olemassa muitakin parempia vaihtoehtoja.


d.j.v. beautinizer Fiberwig LX
+ pidensi ripsiä
+ peseytyi todella helposti pois


- kuidut, jotka saattaa ikävästi mennä silmään :( ei tunnu kivalta
- ei tuuheuttanut saatika erotellut
- suht kallis (n. 20€)

Tämä d.j.v:n ripsari on tarkoitettukin pidentämään eikä tuuheuttamaan, joten pidentävien ripsareiden ystävät varmaan saattaisi tykätäkin tästä. Minusta näytin siltä, että mulla on kolme ripseä. Itse en ole noiden kuituja sisältävien ripsareiden ystävä. Ne kuidut harvoin osuu oikeaan kohtaan ja pahimmassa tapauksessa ne irtoilee ja eräänä työpäivänä silmä punaisena vetistelin sovituskopissa, kun yritin saada pienen pientä kuitupalasta silmästä pois. Sen jälkeen taisi tämän ripsarin käyttö jäädäkin enkä myöskään ostaisi uudestaan.


bareMinerals Flawless Definition
+ erotteli hyvin
+ luonnollisen näköiset ripset
+ pysyy hyvin


- vähän liiankin vaatimaton lopputulos
- vaikea pestä pois
- hemmetin kallis Suomesta ostettuna

bareMineralsin ripsarista olen käyttänyt siis vain tämän minikoon, mutta siinä on kyllä riittävästi tavaraa, jotta voin muodostaa mielipiteeni siitä. Tällä saa hyvin luonnollisen erotellun lopputuloksen, mutta omaan makuuni se on liian pliisu. Lopputuloksen puolesta se muistutti mielestäni Lumenen Blueberry-ripsareita. Vaatimattomasta lopputuloksesta huolimatta tällä sai pandasilmät ellei puhdistamiseen käytä oikein kunnolla aikaa ja vaivaa. Tätä siis tuskin tulee uudelleen ostettua.


Max Factor Masterpiece Max
+ tuuheuttava ja erotteleva
+ peseytyy helposti pois
+ edullinen ja helposti saatavilla
+ pysyy eikä suttaa tai varista


Tämä on niin loistava perusripsiväri, ettei mulla ole mitään pahaa sanottavaa tästä! Kokeilin ensin matkakoon verran, kunnes ostin normaalikokoisen version. Tämä on Max Factorin edullisimpia ripsivärejä ja löytyy varmaan joka marketista ja kosmetiikkakaupasta. Varmasti tulee vielä ostettua uudelleenkin.


Maybelline One by One Volum' Express Satin Black
+ tooodella tuuheuttava
+ erottelee kivasti
+ peseytyy helposti pois
+ edullinen ja helposti saatavilla


- suttaantuu helposti
- hämähäkkiripsien riski

Tämä Maybellinen nimihirviö ripsari oli myös niitä ihan kiva-maskaroita. Toimi muuten kivasti, mutta tämä suttasi alaluomea pitkin päivää, joka alkoi ärsyttää käytön edetessä sen verran, että en taida tätä enää käyttää tai ostaa. Alkuun ripsivärimassa oli sen verran märänpuoleista, että massaa saattoi sutia liikaa räpsyttimiinsä ja hämähäkkiripset eivät olleet kaukana. En ehkä ostaisi uudelleen.


Lancôme Hypnôse Doll Eyes
+ tuuheuttaa ja pidentää kauniisti
+ kaunis pakkaus
+ peseytyy hyvin pois


- vahvasti hajustettu, miksi ihmeessä??!
- kallis (n. 35€)
- varisee hemmetisti

Olen vahvasti sitä mieltä, jos maksan yli 30€ ripsiväristä (jonka käyttöikä ei ole kovin pitkä muutoinkaan), sen täytyy olla ihan hemmetin hyvä. Tällä saa kieltämättä kauniin lopputuloksen, mutta ripsiväri varisee ripsistä päivän mittaan ikävästi, vaikkei sitä ole käytetty kuin muutama viikko. Lisäksi L'Orealin poppoo on ilmeisesti ajatellut, että tuote tuntuu enemmän luksukselta, kun siinä on hajustetta. Minusta se on kyllä aika iso moka, sillä vähänkin herkemmät silmät eivät varmasti pidä hajusteista. Doll Eyes jää siis jatkossa kaupan hyllyille.


Max Factor Clump Defy by False Lash Effect
+ hyvän mallinen harja, jolla saa tarkkaa jälkeä ja johon jää sopivasti massaa
+ pysyy ihan hyvin (ei ole toistaiseksi sutannut tai varissut)
+ tuuheuttava ja erottelee hyvin
+ peseytyy pois vaivattomasti
+ saatavilla helposti


- kalliimman puoleinen (n.20€)
- menin sitten ostamaan tämän ruskeana!

Noh, tuo toinen miinus on oma moka. Muuten tämä uusin ja tämän postauksen viimeinen testiyksilö on mainio tuote ja haluaisin kokeilla tätä myös mustana. Tuo harja on oikeasti todella kivan muotoinen, johon ei tule liikaa väriä kerralla. Lopputulos on juuri se mitä haluan eli eroteltu ja tuuheuttava. Olen käyttänyt tätä vain vähän aikaan muihin verrattuna, joten en tiedä vielä alkaako tämä varisemaan ajastaan, mutta toistaiseksi minulla ei ole valittamisen aihetta. Kalliimpihan tuo on esim. tavallinen False Lash Effect, sillä tämä on nyt sitä uusinta uutta ja trendien trendi. Jenkeissä tämä sama ripsari tiedetään CoverGirlin Clump Crusherina ja siellä tämä on saatavilla huomattavasti edullisemmin kuin Suomessa.

Tähän loppuun voisin todeta, että Max Factor taitaa tuon maskaroiden tekemisen ja suosittelen ainakin noita kokeilemiani lämmöllä.

Mitkä on teidän lemppariripsivärejä ja mitä haette ripsiväriltä?

2 comments:

  1. Kiitos! Olenkin etsimässä parempaa ripsaria kuin nykyinen ja tämä oli varsin mielenkiintoinen postaus. Täytyypä kokeilla seuravaksi noita Max Factorin tuotteita. Itse haluan ettei ripsari varise päivän aikana, eikä sotke luomia sitä laittaessa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pohdinkin, että tästä postauksesta saattaisi olla jopa jotain hyötyäkin :) Kaupoissa kun on niin miljoona erilaista tuotetta, jotka kaikki lupaavat lähes samaa, on tosi vaikea valita mikä niistä olisi se itselle sopivin.

      Delete