Friday, November 26, 2010

...Thanksgiving.

Eilen oli siis kiitospäivä ja sain mahdollisuuden kokea ihan aidon amerikkalaisen kiitospäivä-aterian. Oli aika nomnom.
Mentiin Tonin ja Julian kanssa Julian amerikkalaisen kaverin Kirstenin luo, jossa sitten Kirstenin äiti oli tehnyt meille ruokaa. Tietysti oli sitä kalkkunaa, karpalokastiketta (vai miten sen nyt kääntäisi, cranberry sauce), stuffing (Kirstenin äiti kerto, että siinä on jotai leivänmuruja ja jotain muuta settiä, hyvää kuitenki), perunamuussia, sellasta kastiketta (gravy), vihreitä papuja ja mun ehdoton lemppari oli yams=jamssi? Kyseessä on siis bataattilaatikko, jonka päällä oli vaahtokarkkeja. Uskokaa pois, se oli hyvää! Ja näin sanoo henkilö, joka vihaa vaahtokarkkeja.
Jälkkäriksi vedettiin kurpitsapiirasta. Se oli tosi makeeta, ehkä liian makeeta mulle, mutta hyvää sekin.

Aterian sulattelun jälkeen mentiin porukalla leffaan kattomaan Tangeled, eli Disneyn uusin leffa, joka kertoo Tähkäpäästä. Leffa oli tosi hauska, kannattaa katsoa, jos vaan vähänkään Disneyn leffoista tykkää. Koska olen kauhean herkkä itkemään, meinasin alkaa itkemään leffan aikana.

Yleensä mennään aina Rave-leffateattereihin katsomaan leffat. Se on sellainen iso ketju, jolla on todella hienot salit ja muut tilat. Tangeled käytiin katsomassa toisessa pienessä leffateatterissa, jossa liput oli vain $4.50. Järkyttävän halpa verrattuna Raven $7-9.50 hintoihin. Paikka ei ollut tiloiltaan kovin hieno ja penkit oli vähän epämukavat, mutta leffan aikana saa syödä ihan rauhassa, koska salissa on myös pöytiä. Itse sali muistuttaakin enemmän ruokalaa (pöytiä, joiden ympärillä tuoleja, ei porrastettua lattiaa) kuin auditorion tyylistä normaalia leffateatteria.

Olen käynyt täällä aika paljon ihan leffateatterissa katsomassa leffoja. Nyt on tullut katseltua jo kahdeksan leffaa. Yritän listata katsomani leffat:
Wallstreet (loppu oli paska)
Social Network (ihan ok)
Paranormal Activity 2 (pelottava! ei yhtä pelottava ku eka kuitenkaa)
Due Date (AWESOME!)
Red (nukahdin kesken kaiken...kertoo jotain minusta tai leffasta? Leffassa on kuitenkin New Orleans, New York ja Pensacola, which was nice)
Hereafter (ihan mielenkiintonen, jotain jäi kuitenki puuttumaan, oltiin muuten ainoat koko salissa, which was nice)
Burlesque (haluun nähä uudestaan, uudestaan ja uudestaan!)
Tangeled

Normaalisti Suomessa käyn ehkä pari kertaa vuodessa leffassa. Täällä 8kertaa kolmessa kuukaudessa..hmm.

No comments:

Post a Comment