Sunday, October 23, 2011

...make up brushes.

Koska sunnuntai on yleensä mun meikitön päivä niin se on erinomainen päivä huoltaa kosmetiikka-arsenaalia. Tänään oli vuorossa meikkisiveltimien pesu.


Meikkisiveltimiähän pitäisi pestä joka viikko. Mä teen sen ehkä muutamien kuukausien välein. Niille on tehty omat pesuaineensakin, mutta mä käytän Fairia :D Ne pitäisi kuivattaa lappeellaan, mutta kuivatan ne samalla tavalla kuin säilytän, tuollein purkissa. Ihan hyvin on mun käytössä nämä "köyhän naisen kikatkin" toimineet.
Pesen nuo siveltimet aika kovin ottein, tavalla, joka opetettiin mulle ala-asteella kuvataidekoulussa, kun milloin mitäkin siveltimiä piti siellä putsata. Eli sivellin kastellaan ensin, sitten kämmenelle tujautetaan sitä Fairia ja sitten siveltimen harjaksia hangataan kämmentä vasten. Hankaamisen tuloksena on yleensä värikästä vaahtoa, riippuen mikä sivellin on kyseessä. Ja sitten hirmuinen määrä huuhtelua.


Tässä on yksi mun lempparisiveltimistä ennen pesua ja pesun jälkeen. Tunnistatte kyllä kumpi on kumpi. Kyseinen sivellin on jenkeistä ostettu ELFin Eyeshadow C Brush, jossa on hirmuinen määrä noita harjaksia. Siksi sainkin huuhdella sitä varmaan kymmenen minuuttia. Hintaa tuolla taisi olla ainoastaan $3, mutta se on ollut erinomainen käytössä.

Tosiaan suosittelen ELFiä muutenkin, hinnat ovat todella edullisia ja kiitos ELFin nettikaupan heidän tuotteitaan saa myös Suomeen. Luomivärien pigmenttipitoisuuksista en osaa sanoa yhtikäs mitään, sillä minulla on vain kajal, tuo edellä näytetty meikkisivellin ja kadonnut LipStain-huulikiilto vai mikälie se oikein oli. Nuo kuitenkin ovat olleet ihan hyviä käytössä.
Nyt himottaisi pistää tilaus menemään.

4 comments:

 1. Ihana tausta sulla! Mä olen kyllä niin syntisen laiska pesemään meikkisuteja tai meikkisieniä, ettei mahdollistakaan...

  ReplyDelete
 2. Kiitoksia! :) Ei kyllä ole mun tekemä, olen niin surkea kaiken kuvankäsittelyn kanssa :D
  Joo, mullakin taitaa edellisestä pesukerrasta olla varmaan sellainen reilu puoli vuotta aikaa :D Noh, parempi myöhään kuin ei milloinkaan!

  ReplyDelete
 3. tälläset meikkipostaukset on kyl kivoja :) täällä niitä näköjään enempikin.

  ReplyDelete
 4. jep, ja kohta tulee taas uusi, mulla on nyt joku meikki-inspiraatio menossa :)

  ReplyDelete