Sunday, October 9, 2011

...Spoom.

Eilen tutustuin takkimerkkiin nimeltä Spoom. Ihastuin näkemääni takkiin heti, koska se oli malliltaan hyvin simppeli, mutta silti se oli täynnä yksityiskohtia.


Eli eilen mukaani kotiin lähti parkas-mallinen musta Spoom-takki. Kun mietin valintakriteerejä uudelle talvitakille, yksi niistä oli, ettei takki saa olla musta. Noh. Kuinkas kävikään. Mutta eihän sille mitään voi jos ihastuu niin sitten ihastuu ja tämä oli pakko saada.


Mulle erittäin mieleinen juttu tässä takissa oli irroitettava huppu, jolla saa takin ilmeen heti erilaiseksi. Ilman huppua takin kaulukset pääsee paremmin esiin ja takki on naisellisempi, mutta hupun kanssa takista saa taas rennomman. Mukana tuli myös tuo karvarutale, mutta senkin saa onneksi irti. En ihan syty noille tekoturkis-jutuille, oli kuinka muotia tahansa.


Tosiaan takin kauluksista en muistanut ottaa kuvaa, mutta siinä on sellaiset rypytyshommat. En myöskään muistanut ottaa kuvaa helman tai hihan resoreista tai selässä olevista "tampeista", mutta vyötäröllä olevista soljista sentään muistin.


Mutta tää vuori! Olkoon takki koko musta, mutta ainakin minä tiedän, että sen mustan kuoren alla majaileen koko sateenkaaren kirjo värejä!


Tämä yksityiskohta ei tietenkään tullut takin mukana, mutta pakkohan se oli kuvata. Eli tämä on mun henkivakuutushirvi. Tän Aarikan heijastimen olen joskus viime talvena löytänyt. Sori sille, kuka tämän hukkasi.


Spoom on siis pieni, mutta ihania takkeja valmistava hollantilainen yritys, joka on perustettu vuonna 2003 Amsterdamissa.
Yrityksen nettisivuilla kerrotaan:
Our signature style is defined by a focus on hand-picked fabrics, fun detailing and unique, in-house designed graphic linings. Our goal is to make coats you enjoy wearing as much as we like designing them!

Eli tosiaan, itsekin tykästyin materiaaleihin, yksityiskohtiin ja ah-niin-ihanan-iloiseen-vuoreen.

Spoomin takkeja löytyy siis Rivereistä ja Spoomin nettisivujen mukaan myös muista yksittäisistä kaupoista Suomessa.

No comments:

Post a Comment