Sunday, January 22, 2012

...couch potatoes.

Nyt mekin päästään Paavon kanssa sohvaperunoitumaan! Saatiin vihdoin tällä viikolla Askosta tilattu sohva ja saatiin se vaikeuksista huolimatta myös koottua.

Kokoamisvaiheessa huone näytti vähän sekaiselta, mutta onneksi tämä tilanne oli vain väliaikaista. Ja tosiaan tuon sohvan kokoamisohjeet olivat jotain ihan hirveää ja se tuotti iltavuoron jälkeen tuskaa lähteä kokoamaan tuota kasaan. Ikean huonekalujen kokoamisohjeet ovat ihan huippuselkeät ohjeet, verrattuna siihen yhteen A4:een, joka oli tämän sohvan kokoamisohjeena. Kuvat olivat jotain ihan kammottavaa pikselöityneitä möykkyjä, ne vähäiset tekstit mitä ohjeessa oli, olivat englanniksi. Se nyt ei sinällään tuota tuskaa, mutta kun ohjeissa neuvottiin kiinneikkeiden asennus väärin niin se vähän vaikeutti hommaa. Niin ja se taitaa tietääkseni olla laitonta, ettei tuotteessa ole lainkaan suomenkielisiä kokoamisohjeita. Noh, siitä kuitenkin selvittiin...

Nyt siis on sohva kasassa ja lekottelu kunnossa! Tuo on siis Lucas-mallinen Askon divaanisohva, joka on myös vuodesohva. Nyt seinille pitäisi keksiä vähän tauluja, ettei olisi ihan kolkon valkeat seinät.

Sohvatyynyistä tykkään nyt hirmuisesti. Oranssit ovat Paavon vanhat ja nuo musta-valkeat ostin tiistaina Ikeasta. Ne olivat huikeat 7,95€/kpl.

Nyt yritän kuitenkin välttää sohvaperunoitumista, ja kohta koitan vähän jumppailla ja polkea kuntopyörää. Sitä ennen pitäisi vielä käydä kaupassa ja illan lopuksi voisi rentoutua pitkästä aikaa saunomalla.

4 comments:

 1. Täällä kasaan samanlaista sohvaa ja ärräpäät lentelee.. Miten saan noi käsinojat ruuvattua ja divaanin noihin sohvan koukkuihin? :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Aikamoista säätämistähän se oli :D Poikaystävän kanssa ruuvailtiin ne käsinojat sieltä sisäpuolelta sillein, että toinen yritti pitää sitä oikealla kohdalla, jotta ruuvit menee sen sohvaosan reiän läpi siihen käsinojan reikään.

   Niissä sohvan koukuissa oli mun mielestä just neuvottu väärin että ne hakaset osottaa samaan suuntaan, kun niitten tulee osoittaa toisiaan kohden.

   Toivottavasti tästä selityksestä ottaa nyt edes jotain tolkkua :D

   Delete
 2. Joo, käsinojat sainkin paikalleen. Noi koukut on vaan tosi oudot! Ostin ton sohvan käytettynä, eikä ohjeita ole. :D Alemman koukun vielä saa helposti kiinni, mutta ylempi jää niin, että sohvaosan reuna jää ylemmäs kuin divaanin. Pitikö ne koukutkin siis itse alunperin ruuvata kiinni? Olisikohan noi ruuvattu väärin. Huh huh, ainakin tässä on tullu iltajumppa tehtyä! :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ne on toooosi ärsyttävät! Ne jäi nimittäin meilläkin sillei typerästi aluksi että se sohva oli ylempänä, mutta sitten vaihdettiin toinen sillei, että ne koukut menee sisäkkäin. Divaani osuudessa taisi olla ylöspäin ja sohvalla alaspäin. Siltikin saatiin vähän aikaa nitkutella, että saatiin sohva kohdilleen.

   Et kyllä niissä ohjeissa mitään menettänyt, ihan järkyttävän huonot! :D

   Delete