Monday, July 16, 2012

...my make up brushes.

Monesti sanotaan, että halvalla ei saa hyvää. Mielestäni tuohon sanontaan on monta poikkeusta olemassa ja yksi niistä löytyy kosmetiikan saralta. Hyviä meikkisiveltimiä todellakin löytää halvalla.


Kuvailin siis meikkisiveltimiäni, jotka eivät todellakaan kaikki ole mistään parhaasta päästä, mutta kuvissa löytyy siis eniten käyttämiäni siveltimiä. Sellaiset, joita en käytä (eli yleensä huonoimmat siveltimeni) olen jättänyt kokonaan pois. Numeroin siveltimet alla olevissa kuvissa, jotta on helpompi ymmärtää missä siveltimessä mennään.


1. ????
Mulla ei ole mitään hajua minkä merkkinen tai mistä peräisin tuo sivellin on. Olen saanut tämän äidiltä varmaankin n.7 vuotta sitten? Käytän tätä siis silmämeikissä, mutta milloin mihinkin hommaan. Hyvin pehmeä, muttei napakka.

2. Make Up Store 205
Tämä on MUSin synteettinen, melko napakka sivellin, jota minä käytän peiteaineen kanssa, sillä soveltuu hyvin voidemaisten tuotteiden levittämiseen. MUSin nettisivujen mukaan tämä on kuitenkin luomivärisivellin. Tämä oli hinnaltaan n.13€ ja on ollut sellainen ihan ok, sivellin. Hoitaa hyvin hommansa.

3. E.l.f. Eyeliner Brush
Tällä napakalla ja ohut kärkisellä siveltimellä kiinnitän rajaukseni jollakin tummalla luomivärillä. Ostin tämän hyvin edullisesti tarjouksesta. Sivellinpaketissa oli viisi sivellintä, joille jäi vain muutama euro kappalehinnaksi.

4. Kicks Professional 104
En muista paljon tämä kulmakarvasivellin maksoi tarkalleen, mutta yli 10€ muistaakseni. Sivellin on hieman alkanut harottaa, eikä se ollut kovin kummoinen. Tykkään, että kulmakarvasivellin on napakampi, ja käytänkin tätä nykyään luomivärisiveltimenä. Pärjäisin mainiosti ilman tätä sivellintä.

5. E.l.f. Small Angeled Brush
Tämä kulmakarvasivellin syrjäyttikin edellisen siveltimen tieltään. Tämä on napakka, vaikka tällä käyttöä onkin ollut paljon. Tätä ilman en pärjäisi, ja hintaakin tällä oli alle vitosen!

6. E.l.f. All Over Eyeshadow Brush
Kuten nimikin kertoo, tämä on luomivärisivellin. Nämä Elfin Mineral-puolen siveltimet ovat ihanan pehmeitä ja napakoita eivätkä maksaneet juuri mitään.

7. E.lf. Eyeshadow "C" Brush
Hyvin samankaltainen edellisen siveltimen kanssa. Tämä ei ole ehkä yhtä pehmeä, mutta vielä edullisempi kuin edellinen sivellin. Molemmat hyviä perusluomivärisiveltimiä.

8. E.l.f. Blending Eye Brush
Mainio sivellin häivyttämiseen. Edullinen, pehmeä ja hoitaa homman. Sopii muodoltaan juuri luomivakoon.

9. E.l.f. Concealer Brush
Tälle on ole oikein vielä keksinyt vakituista käyttötapaa. Sivellin on iso, hyvin pehmeä ja napakka. Olen käyttänyt tätä luomivärisiveltimenä, sillä tavalliseen peiteväriin tämä on liian iso. Itse asiassa bareMineralsin peitevärisivellin on hyvin samankaltainen kuin tämä sivellin.

10. ????
Sama kuin ykkönen. Meikkisiveltimien muinaisjäännös.


11. The Body Shop Face and Body
Ostin tämän varmaan 6-7 vuotta sitten ja tämä on ollut loistava. Täysin n.20€ hintansa arvoinen. Tuota sivellintä on käytetty melkeinpä päivittäin monen vuoden ajan, eikä tuosta ole tainnut lähteä yhden yhtä karvaa ja se on edelleen pehmeä. Muihin puuterisiveltimiin en enää taida koskeakaan, jos vaihdan puuterisivellintä niin vaihdan sen tismalleen samaan siveltimeen tuon nykyisen jäädessä eläkkeelle.

12. Make Up Store 340
Jostain kumman syystä nettisivulla näkyvä sivellin ei ole mielestäni sama kuin tämä joka minulla on. Kyseessä on siis poskipunasivellin, jonka muodosta pidän, mutta näin jälkiviisaana en maksaisi tästä yli 30€. Sivellin on melko karkea ja harjaksia sojottaa vähän sinne tänne.

13. E.l.f. Complexion Brush
Tämä on jälleen sellainen "ihan kiva"-kategoriaan kuuluva sivellin. Käytän tätä lähinnä erikoisempiin puutereihin (esim. MUSin Sparkling Powderiin), jottein Body Shopin lempparini sotkeudu kilmalteisiin.

14. E.l.f. Complexion Brush
Tämä on mieleisempi sivellin kuin edellinen, sillä se on hyvin paljon pehmeämpi ja mitä luultavammin syrjäyttää edeltäjänsä.


Kuten listasta huomaa Elfiä on tullut ostettua ja paljon. Elfin siveltimet ovat kuitenkin mainioita ja niillä on helppoa ja edullista saada kasaan hyvät perussiveltimet omaan varastoonsa. Välttäkää kuitenkin Elfin perussiveltimiä, vaikka ne erityisen halpoja ovatkin. Oman kokemuksieni mukaan ne ovat karheita ja harjaksia irtoilee paljon. Sekä Studio että Mineral-puolella on huomattavasti parempia siveltimiä, eivätkä niiden hinnatkaan päätä juuri huimaa.


Siveltimiähän pitää myös puhdistaa. Ostin Kicksistä noin kuudella eurolla tämä Spray Cleanerin, jotta pystyn desinfioimaan sivelmiä nopeasti ja helposti. Siveltimet ovatkin aiemmissa kuvissa talouspaperin päällä, sillä kuivattelin niitä puhdistuksen jälkeen. Perinpohjaista puhdistusta sprayllä ei saa aikaan, varsinkaan jos sivellin on erityisen tiheä. Tämä kuitenkin helpottaa puhtaanapitoa huomattavasti.

Onko muilla vinkkejä hyvistä siveltimistä tai siveltimien puhdistuksesta?

1 comment:

  1. http://www.huuto.net/kohteet/meikkisivellin-setti-20-kpl-_laukku-_-sailytys--kuva-/236493815

    ReplyDelete