Saturday, December 10, 2011

...comfort food.

Kyllä hyvin huomaa, että tänään on vapaapäivä kun tätä postausta pukkaa :D Mutta pidemmittä puheitta, tässä on blogini ensimmäinen ruokapostaus!
Tiedättekö sen tunteen, kun menet ruokakauppaan ja siellä alat tuskaisesti miettimään, että mitä ihmettä sitä tekee ruuaksi? Meillä käy näin melkeinpä joka kerta. Siinä väkisinkin muodostuu muutama ruokalaji, jota syö muita useammin. Ne ovat tavallaan hätävaroja, sellaisia tuttuja ja varmasti onnistuvia ruokia. Näihin meillä kuuluu jauhelihakastike ja spagetti, kanapasta,tortillat ja mandariinipossu. Ja tuohon viimeksi mainittuun me päädyttiin tänään. Tää resepti muistaakseni löydettiin jostakin Valion reseptivihosta, mutta ollaan muunneltu sitä vähän omanlaiseksi.

Mandariinipossu
Tarvitset:
400g porsaan paistisuikaleita
1 sipuli suikaloituna
juoksevaa oivariinia
1 tölkki mandariilohkoja mehussa
2dl ruokakermaa
3tl currya
valkopippuria
+muita mieleisiäsi mausteita
soijaa

Ensimmäisenä suikaloi sipuli ja kuullota suikaleet oivariinitilkassa paistinpannulla. Lisää joukkoon porsaan paistisuikaleet ja ruskista. Possun lisukkeeksi me (kuten kuvasta näkyy) keitettiin riisi-ohra-sekoitusta.

Ja tähän väliin kuvaa osasta raaka-aineita. Meidän mieleisiä mausteita on curryn ja valkopippurin lisäksi chili ja tuollainen tandoori-mauste. Paprikaakin ollaan joskus käytetty, mutta nytpä se oli loppu.

Lisää pannulle joukkoon mandariinilohkojen liemi (ei vielä itse lohkoja) sekä mausteet. Setin pitäisi näyttää jotakuinkin tältä.

Lisää kerma ja lisää soijaa mielesi mukaan. Tässä vaiheessa riisisekoitus alkaakin olla jo valmis.

Kun riisit on valmiina, heitä ne mukaan mössöön ja lisää lopuksi mandariinilohkot. Tiedän, ei ole kovin kaunista, mutta hyvää se on!

Sitten ei muuta kun ääntä kohti!

3 comments: