Saturday, December 10, 2011

...Make Up Bible part 2.

Sain tosiaan aikaiseksi joululahjaksi Make Up Bible-kirjan, joka on oikeasti saanut minut innostumaan meikkaamisesta. Aikaisemmin mulla oli aina se sama meikkirutiini, jota tuskin koskaan muutin. Se sama rutiini tuntui myös joskus tuskaisalta. Okei, tottakai meikkaaminen välillä tuntuu puulta (esim. oikein aikaiset aamut, jolloin nukkuminen olisi niin paljon kutsuvampaa puuhaa!), mutta nyt tuntuu oikeasti mukavalta puuhalta omien parhaiden puolien korostaminen.


Eniten olen nyt alkanut kiinnittämään huomiota meikkipohjaan. Jos iho näyttää kirkkaalta, niin ei paljoa muuta meikkiä tarvitsekaan. Kirjassa listataan meikkipohjalle kuusi kulmakiveä, joilla pitäisi saada tasainen ja kestävä meikki.
1.) kosteusvoide - Mun oma kosteusvoide on tällä hetkellä joku Nivean peruspäivävoide. Tällä hetkellä se riittää, mutta kelien kylmetessä olisi ehkä aika hankkia jotain kosteuttavampaa.
2.) meikinpohjustusaine - Tällä hetkellä mulla on Lumenen meikinpohjusvoide, joka hoitaa kyllä asiansa. En ole varma kultaako aika muistot, mutta muistelisin, että vuosi takaperin loppuun käyttämäni L'Orealin vastaava aine olisi ollut parempi.
3.) ohut meikkivoide - Käytän nykyään Lumenen meikkivoidetta, joka valitettavasti tummenee iholla, joten vaalein vaihtoehto on mulle liian tumma. Myös peittävyys voisi olla parempi. Voi olla, että seuraavan kerran satsaan esim. Make Up Storen meikkivoiteeseen.
4.) peiteaine - Vaikka mulla on epäpuhtauksia kasvoilla, en silti omista minkäänlaista peiteainetta! Mietin tämänkin kohdalla satsaavani Make Up Storen peiteaineeseen, sillä olen kuullut siitä vain hyvää.
5.) valokynä - Lumene hoitaa asiansa. Käytän sitä erityisesti silmänurkkiin poistamaan väsymyksen merkkejä.
6.) puuteri - Kuulemma kivipuuteria ei tulisi käyttää meikin kiinnittämiseen, sillä pinnasta irtoaa liikaa puuteria kerralla. Itse kuitenkin olen eliminoinut asian käyttämällä puuterisivellintä enkä mukana tulevaa vippaa. Harkitsen kuitenkin seuraavan kerran hankkivani irtopuuterin.

Tällä hetkellä ainakin mun meikkipohjassa olisi siis paljon parannettavaa. En kuitenkaan aloita mitään meikkishoppailu-mayhemia, vaan pitäydyn periaatteessani hankkia meikkejä, kun olen aiemman käyttänyt loppuun. Näin säästyy edes vähän rahaa ja turhia meikkiputeleita ja -purnukoita ei kerry kaappeihin. Suosituksia hyvien meikkipohjatuotteiden hankintaan otetaan vastaan!


Kuva

2 comments:

  1. Graftobianin Magic Set mixing and lining liquid on ainakin ihan hirveän hyvää.. Itse olen käyttänyt toistaiseksi vain luomivärin kiinnitykseen, pysyy huonompikestoisetkin luomivärit paikallaan ja lähtee kuitenkin meikinpoiston yhteydessä pois... Ihan uusi tuttavuus itselle ja tykästyin heti.

    ReplyDelete
  2. Eli nyt hirmuinen googletus alkakoon! ;) Kiitos vinkistä!

    ReplyDelete