Friday, August 24, 2012

...the matte mission.

Minulla on siis rasvoittuva iho, joka rassaa nyt varsinkin töihin palattuani. Kotona se ei juurikaan haitannut, mutta 6-7 tunnin työpäivän aikana, jos ei tee minkäänlaisia korjailua meikkiin niin naama kyllä kiiltää ja minua se häiritsee. Tahtoisin siis jälleen omistaa kasvot, jotka eivät rasvoittuisi koko päivänä. En siis tarkoita täysin mattaa ihoa koko päivälle, sellainen normaali kuulto sallitaan, mutta jos nenä kiiltää kilpaa vasta vahatun auton kanssa, ei voi olla kovin tyytyväinen. Tällä hetkellä meikkiä saa siis korjailla ainakin kerran päivässä. Esittelenkin nyt muutaman niksin, jolla yritän pitää kasvojani mattana.


Pohjustus. Se pitää olla kohdillaan, jottei naama lähde valumaan ensimmäisen tunnin aikana. Käytän meikin alla Acon Face Young mattapinnan jättävää kosteusvoidetta. Acon tuotteita löytyy siis apteekista ja tuo pieni 50ml pumppupullo (plussaa pakkauksesta!) maksoi noin kympin verran. Joskus haluan vielä kokeilla Avenen vastaavaa kosteusvoidetta, josta olen kuullut paljon hyvää, mutta nyt mennään tällä edullisemmalla versiolla. Kovin kosteuttava tämä ei ole, mutta auttaa kyllä kasvojen mattana pysymisessä.
Tällä hetkellä käytän meikkivoiteenpohjustana Lumenen Matifying and Retexturizing Primeria, joka on hyvin kevyt pohjustusvoide. Mielestäni se ei pidä kasvoja yhtä siistinä kuin L'Orealin Studio Secrets Smoothing Resurfacing Primer (ah, mitä nimihirviöitä!), vaikka jälkimmäinen ei ole erityisen mattapinnan jättävää. Se tasoittaa ihoa kuitenkin todella hyvin ja jotenkin tuntuu, että meikki pysyy tällä paremmin kuin Lumenen pohjustajalla. Käyttelen nyt kuitenkin tuon Lumenen loppuun.


Viimeistely. Itse käytän itseasiassa kahta viimeistelypuuteria; bareMineralsin Mineral Veiliä ja tuota e.l.f:in High Definition Powderia. Jotenkin kuvittelen, että tuo HD Powder ei kiinnitä meikkipohjaa kuten Mineral Veil, mutta en kyllä tiedä miksi. Laitan siis Mineral Veilin päälle vielä tuota HD Powderia, koska se häivyttää huokosia todella tehokkaasti, mutta naama ei näytä liian puuteriselle. Lisäksi tuo on äärimmäisen kevyttä ja sen koostumus on hassua; kun sormea käyttää HD Powderissa, tuntuu kuin sormen uurteet olisivat kadonneet. Eli jo sormenpäästä huomaa kuinka se tasoittaa ja iho tuntuu sileältä. Tämä puuteri pitää mielestäni myös hyvin mattana ja sitä on helppo lisätä tarvittaessa myöhemminkin sen ollessa hyvin kevyttä ja väritöntä.


Korjailu. Minun on ainakin pakko korjailla meikkiä jotenkin, jotta kasvot eivät ala yltiöpäisesti kiiltämään, mutta en jaksa raahata meikkipussia mukana, eikä laukkuuni edes mahtuisi kovin suurta meikkilaukkua mukaan. Esim. HD Powder purkki olisi aivan liian massiivinen (ja sotkuinen) mukana kuljetettavaksi, joten pitää vähän kikkailla. Yksi kikka on käyttää puuterivippaa puuteripurkissa ja sujauttaa se minigrip-pussiin. Näin laukku pysyy siistinä, mutta tarvittaessa sillä voi painella kiiltoa pois. E.l.f:ltä olen joskus ostanut varastoon noita puuterivippoja, mutta myös HD Powderin mukana tulee yksi puuterivippa, jonka olen todennut hyväksi tähän tarkoitukseen.
E.l.f:ltä olen ostanut myös noita Shine Eraser lappuja, jotka imevät kasvoilta rasvaa pois. Ne eivät siis mielestäni tee mattapintaa, mutta auttavat kasvoja pysymään mattana pidempään, kun jo valmiiksi rasvaisen ihon päälle ei vain läiskitä lisää puuteria, vaan sitä tavallaan "puhdistetaan". Lappuja yhdessä alle kahden euron pakkauksessa on 50, joten tämä on hyvin edullinen apuri!
Meikin peittävyys saattaa välillä tämän rasvaisen ihon kanssa kadota kesken päivän, mutta siihenkin ongelmaan on olemassa ratkaisu! Pyörittelen EcoToolsin Recycled Retractabel Kabukiin mineraalimeikkipohjaani ja suljen sudin alumiiniseen koteloonsa. Kabukilla on helppo pyöritellä nenuun lisää peittoa päivän mittaan, jos tarve vaatii.

Toivottavasti joku sai hyödyllisiä vinkkejä omaan käyttöönsä. Nämä ovat auttaneet minua pitämään kasvot päivän mittaan siedettävän näköisinä, joskin eivät ole poistaneet itse ongelmaa eli rasvoittumista. Siihen ei auta muu kuin etsiä oikeita tuotteita ja koitaa elää mahdollisimman terveellisesti.
Muidenkin vinkit rasvoittuvien kasvojen taltuttamiseksi otetaan vastaan! :)

3 comments:

 1. Miulla on tuo Loreal studio secrets pohjustusvoide ja hyvin tepsii! Ainakin ite tykkään. Vaikka purkki on aika pieni mutta loppujenlopuksi se on hyvin riittoisa! :)

  ReplyDelete
 2. PS. Tässä on muuten minun uusittu blogini:
  http://liisinpieniailoja.blogspot.fi/?m=1

  T: Liisi :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kävinkin kurkkimassa sitä tuossa yksi päivä ;)

   Delete